Zoeken
  • nathalienathan50

épernay

We zijn gelogeerd in Reims en van daaruit rijden we naar Epernay. We hebben daar een bezoek geboekt om het champagnehuis " De Castellane" te ontdekken. Samen met een groepje Vlamingen mogen we de rondleiding volgen met een Nederlandse gids. We staan versteld van de grootse vaten, oneindige rekken met flessen, de millesime's en natuurlijk ook de ondergrondse kelders, wel liefst zes kilometer lang. Het opslaan in vaten gebeurd nu in het moederhuis; nl. bij Laurent Perrier. Maar neemt niet weg dat het nog zeer indrukwekkend is om te zien, zeker het kantelproces van de flessen, na de rondleiding kan je het museum bezoeken en de toren beklimmen van, jawel, 200 treden, met een prachtig uitzicht over Eparnay als beloning. Na de tour wordt er een glas heerlijk, frisse, champagne aangeboden.

Een aanrader, absoluut de moeite waard !!

Evan later wandelen we op de duurste " Avenue " ter wereld. **De Avenue de Champagne** is gelegen boven de miljoenen flessen die heerlijk liggen te wachten in de vele kelders om ooit door ons ontkurkt te worden... SANTE !

Loop zeker even door tot aan champagnehuis Moet et Chandon, daar staat het prachtige standbeeld van Dom Pérignon, aan hem hebben we de bubbels te danken...

november 20190 weergaven0 opmerkingen