Zoeken
  • nathalienathan50

Brussel, Christmas vibes

"Mama, kom je een namiddagje mee naar Brussel? Want Brussel is vanaf valavond zo betoverend mooi..." En inderdaad, blij dat ik ben mee gegaan en genoten heb van wat er rond en op de Grote Markt te zien valt.

We nemen de bus tot aan Sablon waar er hele mooie winkels zijn. Mijn dochter raadt ons een hip eetadresje aan nl. l'atelier en ville in de rue haute; een combinatie van eetgelegenheid en winkel van coole meubels en leuke gadgets, je kan er ook je foto's laten afdrukken op hout.

Ze serveren er verrukkelijke warme bagels; we proeven van de bagel met gerookte zalm, met gebraden kip en met geitenkaas en honing, telkens met verse spinazie en gesmolten kaas.

één woord : delicieus, dit samen met een Vedett biertje en een glaasje wijn, ZALIG.

Op wandelafstand begeven we ons richting Kunstberg, daar staat een lichtspektakel, zelden heb ik zo'n magisch gevoel gehad, het start van nul en de intensiteit van licht en klank neemt toe, je staat er middenin en het is gewoon betoverend!

Op naar de Grote Markt! Je wandelt langs vele mooie winkeltjes. Het is hier behoorlijk druk in de straatjes om en rond de markt. Het is bijna zover, we genieten van de hele grote kerstboom op de markt en het lichtspektakel is begonnen, alle gevels worden magisch verlicht volgens een bepaald kleurpatroon en de bijhorende muziek maakt het geheel gracieus. Het was prachtig, het spektakel herhaalt zich meerdere malen per avond.

Het was wel heel druk eenmaal het spektakel afgelopen was.

1 weergave0 opmerkingen