Zoeken
  • nathalienathan50

Dubai, extravagantie ten top

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2020


Vertrekken doe ik vanuit Amsterdam, super handig geregeld met de parking daar. ( Auto afgeven aan onthaal reizigers en wordt terug gebracht eenmaal je geland bent ). Dat kan ik iedereen aanraden, een super goed geregelde service en niet duur.

Vliegen met Emirates is een ervaring op zich, voor mij de eerste keer en dan nog met de Airbus A 380-800, een verworvenheid om niet meer te vergeten. Een zeer hartelijke welkom, comfortabele fauteuils, verfrissingsdoekje, een dekentje, filmpjes a volonté, een spelconsole, de reisroute constant in beeld, muziek... Er stond trouwens een camera gemonteerd op het toestel, zodoende dat je het opstijgen en landen vanop de eerste rij kon volgen. We nemen een nachtvlucht, dus na het aperitief, driegangenmenu wordt het toestel in zen modus gebracht en kun je nog heerlijk rusten.

Na de nodige formaliteiten te ondergaan, je hebt een reispas nodig om Dubai te bezoeken,

namen we een taxi naar Jumeirah, normale prijzen worden gehanteerd.

De hele reis hebben we gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Zowel de bus als tram is zeer modern, we hebben wel een voordeelkaartje gekocht voor meerdere dagen, handig en niet duur. Eenmaal je afstapt is de bestemming steeds dichtbij. Ik leg je even uit waarom.

**Dubai heeft geen spectaculair historisch verleden, pas in 1966, bij de vondst van olie ging Dubai er economisch op vooruit. Doch beseft men heel goed dat olie niet eeuwig opbrengsten zal brengen. Zodoende werd en wordt er nog steeds geïnvesteerd in toerisme en handel. Dubai, één van de zeven landen van de Verenigde Emiraten waarvan Abu Dhabi de hoofdstad is. Dubai, waar een liberale koers vaart, is DE plaats om bedrijven en toeristen te lonken. De welvaart en groei is te danken aan de bezielende leiding van Sjeik Mohammed Bin Rasjid Al Maktoem.**

de video eindigt met Atlantis vijfsterren hotel en aquapark

De hele infrastructuur in Dubai is nieuw, ( het wegennet - tram - bus - metro ). Alles glanst, alles is weelderig, alles is met glitter en glammer opgesmukt, alles is groots, het is overweldigend.

Wij verblijven in Jumeirah, aangezien het zomer is en wij temperaturen van 45 graden en meer moeten trotseren hebben we gekozen voor een hotel met privé strand.

Het Hilton hotel heeft een voortreffelijk ontbijt, zowel Oriëntaalse als Westerse delicatessen liggen op het buffet: diverse broodsoorten, vers fruit, vers appelsiensap, gerookte zalm, kazen, kortom te veel om op te noemen, koffie / thee schenkt men aan tafel, men komt ook langs met een gepocheerd eitje, verrukkelijk!

Het private strand staat onder strenge bewaking.

Aan het strand komt men langs met verfrissende handdoekjes, ook is het zalig om aan het strand even te kunnen douchen met iets frisser water. Want één grote ontgoocheling voor iedereen die daar de eerste dag een frisse duik wil nemen in zee. Het water is WARM, alsof je een bad neemt. De stoeltjes die op het zand staan aan de branding zijn zeer aangenaam.

Rond het hotel vindt men veel eetgelegenheden van internationale ketens, er is ook een bioscoop, een kleine supermarkt, vooral handig om water te gaan kopen, want in het hotel profiteren ze enorm van de prijs, acht euro voor een blikje frisdrank. In de kleine supermarkt betaal je het dubbel van wat je hier betaalt voor een fles Badoit. Geloof me, er gaan er veel over de toonbank daar.

Eenmaal valavond in Jumeirah, komen de beau monde, wellicht na hun dagtaak, socializen.

Wat je dan te zien krijgt van bolides, de ene nog mooier dan de andere. Je staat versteld. Er is een speciale parkeerstrook voorzien voor deze prachtige exemplaren. Fans van extravagante wagens moeten beslist naar hier komen, gewoon doen!

In mijn tweede reisverhaal over Dubai schrijf ik over de Burj El Arab / Khalifa / Atlantis / Souk

4 weergaven0 opmerkingen