Zoeken
  • nathalienathan50

Dubai, luxe city trip.

Als je het mij vraagt is Dubai een bestemming die zich uitleent om een kleine week te vertoeven als LUXE city trip.

Burj El Arab, het zeven sterren hotel gelegen aan de Palm en gelegen op een kwartiertje rijden van Jumeirah is spectaculair mooi om te zien, het hotel ligt als het ware in het water.

Er is een veiligheidszone, dus heel dicht kom je er niet bij als je er niet echt te gast bent.

De taxi brengt ons tot op het nabijgelegen strand waar je kan genieten van het parelwitte strand en het uitzicht van de kleine jachthaven die voor het hotel ligt. Het hotel is het zevende hoogste ter wereld en is 321 meter hoog. Je kan er echt hele mooie kiekjes maken.

Vlakbij Jumeirah heb je Marina Mall, een kleinere mall maar toch al de moeite waard. Het plafond is betoverend mooi. Boven heb je een eetgelegenheid en kan je op terras genieten van het uitzicht van de Marina jachthaven. Eenmaal daar, neem je gemakkelijk het openbaar vervoer naar de andere hoeken van Dubai.

Atlantis & Aquaventura, zeven sterren hotel met gigantisch waterpark. Het waterpark is toegankelijk voor iedereen, een dagje waterpret met lunch inbegrepen kost je algauw 120,00 euro per persoon, maar MEER dan de moeite waard, en er is ook een privé strand waar het heerlijk vertoeven is, hier is het water ook frisser. Genieten doe je best van 's morgens vroeg. Want er is echt veel te doen. Er rijden ook caddy's van de ene kant naar de andere.

Het hele domein is betoverend mooi, veel waterattracties, maar vooral ook hele mooie, ontzettend grote aquariums met de meest waanzinnige grote vissen.

Het hotel meet 23 verdiepingen en is in twee jaar tijd gebouwd, is enkel op de begane grond te bezichtigen, je passeert door de ingang om naar het waterpark te gaan. De buitenkant is ook fantastisch mooi en magisch.

Opgelet, om toegang te krijgen tot het park moet je de monorail nemen, en daar kan je alleen CASH betalen. Er staat wel een bankautomaat, wel heel eind terug lopen.

Mall of Emirates, ook een grote mall, is gemakkelijk te bereiken met de tram, tram stopt als het ware voor de deur. Extravagante shops, eetgelegenheden voor ieder wat wils, maar HET toppunt van decadentie is op de begane grond, een echt skidorp met skiliften, mooie skipistes, en pinguïns die hun rondje doen. verbazingwekkend, echt!

Dubai Mall, DE grootste mall ter wereld met 1200 winkels, over vier verdiepingen, oneindig veel wereldkeuken standjes, de mooiste shops, alle luxe merken, die kunnen hier geshopt worden. Er is een aquarium van maar liefst tien miljoen liter water, met roggen, haaien... Kortom het is de thuis van een uiteenlopende collectie zeedieren wereldwijd.

Maar natuurlijk komt ook iedereen hier voor DE blikaanvanger van Dubai. De Burj Khalifa is 828 meter hoog en indrukwekkend om te zien, vooral kantoren en een restaurant zijn er gehuisvest. Men kan ook naar de 124 e verdieping van de toren. Maar persoonlijk wilde ik dat geld liever spenderen aan een kleine luxe aankoop.

Om de vijftien minuten is er een fonteinenshow. Het lijkt vuurwerk maar het is water, water, water, bij ons op de hele mooie muziek van Adèle. Praaaaaachtig!

Vanuit Jumeirah kun je 's avonds de taxi nemen naar de Medinat ( medina ), naar de Souk

El Bahar. De souk is niet erg groot, maar het is er toch heerlijk vertoeven, je kan er lekker kuieren en souvenirs kopen, ook de poort is mooi. En er zijn eetgelegenheden, daar is trouwens ook het Belgian Beer Café.

De Dubai Creek zou ook heel mooi zijn, zelf niet geweest.

We hebben genoten van deze mooie, luxe, decadente, buitensporige, extravagante wereldstaat.

Ik kan het iedereen aanbevelen.

Lees ook mijn reisverslag over Dubai in eerdere publicatie
5 weergaven0 opmerkingen