Zoeken
  • nathalienathan50

Gozo daguitstap vanuit Malta

Wanneer je in Malta verblijft, is het zeer aangeraden om een daguitstap te maken naar Gozo. Gozo, 15 km lang en 7 km breed met als citta Victoria, daar is ook de mooie citadel. Vanuit Valetta neem je de bus naar Cirkewwa, deze rit duurt zo'n uur. Elke 45 minuten vertrekt de veerboot naar M`garr Gozo, deze tocht neemt amper 20 minuutjes in beslag. Eenmaal aangekomen en indien je geen huurauto hebt, doe je er het beste aan om de hop on- hop off te nemen. Er zijn verschillende bussen en elk heeft zijn eigen routes. Je moet zelf uitmaken wat je graag bezoekt. De bussen moeten tegen 17 uur terug zijn, hou daar dus zeker rekening mee voor je terugkeer. Er rijden wel lijnbussen op Gozo maar niet zo frequent. ( één per uur.)

De eerste halte die wij aandoen is de hoofdstad Victoria, aan de halte aan de overkant is een hele kleine broodjeszaak, uitgebaat door twee lieve dames. Een aanrader en het terrasje staat op het voetpad. Je kan er ook binnen iets nuttigen.

Verder gaan we te voet richting het mooie centrum, in de Republic street vindt men hele mooie winkeltjes en terrasjes. Even verder vindt je de mooie citadel, het bezoeken waard.

We zoeken terug de bus op, deze stopt aan de Ta`Pinu basiliek van de gezegende maagd van Ta`Pinu, ook een belangrijk pelgrimsoord.

We nemen ook de stop aan Xlendi, waar de zee uiterst onstuimig is, het levert hele mooie kiekjes op. Kortom, het eiland is zeker het bezoeken waard. Zorg dat je er voor de middag bent, dan kan je vrijwel alle bezienswaardigheden van het eiland bezoeken.

MDINA en RABAT in Malta, zeker het bezoeken waard.

Je vertrekt vanuit Valetta, met de bus naar Rabat. Rabat heeft zo'n 7000 inwoners, daar zijn

de catacombes te zien, maar rondwandelen en de Maltese sfeer opsnuiven is ook de moeite waard, alleen al de verschillende invloeden van culturen geven je ogen de kost. Wij nemen in Rabat onze lunch, keuze in overvloed, wij nemen een Ftira; een typisch Maltees brood met tomatendip, tonijn, bonen, en olijven ( heerlijk ).

Na onze lunch begeven we ons richting Mdina, een tiental minuutjes wandelen en je bent er.

Mdina was de voormalige hoofdstad van Malta en het ligt ook in het centrum van Malta. Het telt zo'n 400 inwoners.Het stadje is volledig ommuurd. In 1963 was er een zware aardbeving en was er veel verwoest. De heropbouw duurde tot 1736 en is dus in barokke stijl. Aangezien het stadje op een hoogte ligt van 225 meter, kun je hier ver kijken tot in Valetta en andere steden. De uitkijkpost trekt dan ook heel veel kijklustigen. Je kan er ook een koetsrit

maken. Er zijn ook mooie shops met o.a. mond geblazen Maltees glas. Deze twee steden zijn als daguitstap zeker aan te raden.

Deze stadspoorten werden ook als filmset gebruikt.


45 weergaven0 opmerkingen