Zoeken
  • nathalienathan50

hotspots in Marrakech

Wat te doen in Marrakech ?

We vertrekken 's morgens vroeg naar de leerlooierij, let wel, niet zo indrukwekkend als in Fez, maar toch respectabel om te zien. De huiden worden bewerkt in grote open beerputten waar de uitwerpselen van duiven gebruikt worden voor de behandeling van de dierenhuiden. Men krijgt een trosje verse munt mee om de stank te onderdrukken, geloof me, het is doenbaar. Je betaalt maximum 20,00MAD per persoon voor de kleine rondleiding.Van daaruit wandel je te voet richting Jemaa El Fna plein door de buurten waar de bevolking van Marrakech wonen, daar zie je ook het echte dagelijkse leven dat zijn gangetje gaat. De dagelijkse marktkramers die in de straten staan met vis, vlees, kippen, heerlijk geurende munt, vers fruit en groenten; kortom een schouwspel op zich. Ook de kinderen die naar school gaan in uniform kom je er tegen. Wat je ook passeert zijn de hele grote werkplaatsen waar men hout bewerkt, het fijne snijwerk, zeg maar. Wandel gerust binnen in de loodsen. Deze wandeling duurt een uurtje maar de moeite waard, absoluut.Wat je beslist ook moet doen is wandelen in de Gueliz buurt en richting het mooie station wandelen. Daar heb je een hele mooie muurschildering van de Duitser Hendrik Beikirch, hij schildert " de Marokkaan ". Daar recht tegenover vindt men het Théatre Royal, vrij te bezoeken. Wij dronken een lekkere muntthee op het terras aan het grote rondpunt enkel en alleen om het drukke verkeer gade te slaan. En let wel: in die hele chaos gebeuren er geen ongelukken, niet te geloven!Ietsje verder heb je de Menara Mall, stelt echt niks voor, indrukwekkender van buiten dan binnen, op de derde verdieping is er wel een groot terras waar je kunt kijken tot aan de luchthaven. Door hoogbouw is er van de stad niet veel te zien.Natuurlijk bezoek je de Jardin Majorelle. Jacques Majorelle werd bij zijn eerste bezoek in 1917 meteen verliefd op Marrakech. Hij kocht er een palmeraie en legde het domein aan samen met architect Paul Sinoir. Het "bleu Majorelle", het magische blauwe kleur die de tuin overheerst was gecreëerd. De majestueuze tuin met imposante exotische planten en cactussen werden meegebracht van verre reizen, door Yves Saint Laurent, die inmiddels de villa in het midden van het domein in bezit had. De tuin werd grondig aangepakt en prestigieus heraangelegd tot de tuin van nu, met imposante verfrissende waterpartijen waar je heerlijk tot rust kunt komen.

De place to be voor je mooiste instagram plaatje.

Vroeg gaan is de boodschap, aanschuiven voor een ticket moet je erbij nemen.

je betaalt 70,00MAD, voor het berber museum moet je bijbetalen.Gueliz Sofitel Palais Imperial.

Het mooie Sofitel ( hotel ) is magisch rood verlicht in de avond, alsook het Casino net in de buurt. Daar vindt men trouwens ook een paar dure shops zoals de Louis Vuitton.

Eenmaal de wat latere uurtjes kun je ook een lounge bar bezoeken gelegen op dezelfde boulevard. Let wel, alles is er prijzig.

lees ook mijn andere reisverhalen over Marrakech.
3 weergaven0 opmerkingen