Zoeken
  • nathalienathan50

Lissewege, het witte dorp.

Gemakkelijk te bereiken vanuit Brugge met de wagen, parkeergelegenheid achter de kerk. Op een boogscheut met de fiets langs het kanaal vanuit Brugge, zo verder tot in Zwankendamme en verder naar Zeebrugge. Het bezoeken waard in de zomer en specifiek aan te raden tijdens het Lichtfeest, een heel weekend lang in augustus ,start bij valavond, met allerlei vuur- en lichtspektakel.

1 december 2019. We zijn te gast in Lissewege, ( we logeren in de Goedendag ). We maken een kleine wandeling in het mooie dorp maar jammer, het ouderwetse "spekkenwinkeltje " (= snoepwinkeltje ) is niet open; geen drop, neuzen, smoelentrekkers, belgasnoep, rekkers... ooh, zo jammer. We genieten van de sfeer rond de kerk en het beiaardspel telkens als de kerkklok op het uur staat. We maken een kleine stop in huize Saeftinghe waar we genieten van een aperitiefje, velen komen er in de namiddag vertoeven om een heerlijke pannenkoek te eten, alles is er zeer verzorgd. Je kan er ook terecht voor heerlijk tapas. In de zomer is er een mooi terras. We pikken nog een wedstrijd krachtbal mee en we zijn klaar om van het verwenweekend te genieten. We zijn gelogeerd in de Goedendag, we genieten van een luxe kamer en in de avond van het gastronomisch menu. De volgende ochtend is er een keizerlijk ontbijt voorzien ( met bubbels! ). Een aanrader, maar tijdig reserveren is de boodschap.

We waaien nog even uit aan het kanaal in Zwankendamme waar we later nog even binnenwippen in een zeer charmant volkscafé De Kavijaks, altijd leuk vertoeven daar.5 weergaven0 opmerkingen