Zoeken
  • nathalienathan50

Normandie * Le Tréport * Mers Les Bains * Criel sur Mer * Saint Valéry sur Somme

Vanuit Brugge rijden we richting Normandië. We passeren Duinkerke, Boulogne, Le Touquet

via la baie de la Somme, richting Dieppe komen we aan in Le Tréport, aan de Normandische albasten kust. We parkeren ons op de parking aan de prachtige kliffen. ( parking niet duur). Die krijtrotsen zijn de hoogste in Europa. We wandelen tot aan de dijk en genieten van het hele mooie uitzicht van de prachtige kliffen. Ook wandelen langs de dijk en de vele standjes met lekkernijen zijn zeer aangenaam. Maar op zijn Frans, de gezapige mentaliteit moet je erbij nemen maar heeft ook zijn charmes. De badstad, een juweeltje uit de Belle Epoque- en Art Nouveau tijd heeft prachtige villa's op de dijk. Het strand heeft geen zandstrand maar keien, er liggen hier en daar wel houten paden indien je toch niet constant op de dijk wilt wandelen. Er is een mooie havengeul en van hieruit zie je ook de mooie kliffen aan Mers - Les - Bains. We begeven ons naar de ( gratis ) kabelbaan die ons tot op de rotsen brengt.

Hier kan je genieten van van het mooi, panoramisch uitzicht van deze twee badsteden. Ooit heeft hier een super de luxe hotel gestaan maar door de oorlog totaal verwoest, er is enkel nog een ruïne te zien. Hier op het plateau kun je ook iets nuttigen. Van hieruit heb je een mooi zicht op Mers - Les - Bains. Eenmaal terug beneden kun je via een brugje de aanpalende badstad bereiken. Eenmaal per jaar is er een Belle Epoque weekend met de typische klederdracht. Het trekt wel enorm veel volk, een beetje te druk.

Het wordt stilaan avond en we begeven ons naar Criel sur mer. We zijn er te gast in hostellerie de la vieille ferme. Een typische Normandische grote villa met prachtige tuin, waar wij dan 's avonds ook genoten van lekkernijen uit de zee. Als God in Frankrijk, genieten...

De volgende morgen, na het heerlijke ontbijt, begeven we ons te voet naar het keienstrand, nog steeds in Criel sur mer, waar we enkele uurtjes genieten van de zon. Wel zelf je ligstoel meenemen!

Op de terugweg stoppen we langs Saint Valéry sur Somme. Een druk pittoresk stadje aan de geul van de Somme, je kan er ook tal van activiteiten doen; fietsen, mee met de boot, in de zeepolders wandelen en zeehonden gaan spotten. Er zijn veel terrasjes en er heerst een gezellige drukte. Een aanrader!5 weergaven0 opmerkingen