Zoeken
  • nathalienathan50

Proeven van de Marokkaanse wereldkeuken

Graag wil ik even vermelden dat de Marokkaanse keuken gezien wordt als tweede beste ter wereld ( na de Aziatische keuken ).

Dat kan ik zeker beamen tijdens mijn bezoek aan Marrakech.

In ieder etablissement kun je ook vegetarisch eten, toch belangrijk om te vermelden.

In het hotelletje genoten we van een Marokkaans ontbijt en elke dag iets anders.

De muntthee mocht natuurlijk niet ontbreken, de typische broodjes en soort van broodpannenkoeken waren heerlijk: BAGHRIR en MSEMMEN. Verder de heerlijke gevulde briochebroodjes ( met chocolade of hartig ) en de appelsiencake, vers fruit, yoghurt...

De BRIOUETTE ( briwat ) driehoekvormige bladerdeeghapjes gevuld met lam, kip en gefrituurd, zijn onweerstaanbaar lekker.

Verder heb je nog een delicatesse, nl. de BASTILLA: hartig gevuld taartje van warqadeeg en gevuld met duif - kip - vis.

Liever eens zin in soep? Bestel dan de HARIRA: een maaltijdsoep op basis van kikkererwten, linzen en selder. Een soep die tijdens de Ramadan heel vaak gegeten wordt.

Bestel zeker ook eens de Marokkaanse salades: tomaat - komkommersalade, linzensalade, wortel-koriandersalade, rode bieten salade en aardappelsalade. Met veel liefde bereid.

Wie Marokko zegt, denkt aan TAJINE natuurlijk. Kan vegetarisch, met kip, met lam, met kalf, met vis, met gehakt ( KEFTA ). En typisch voor Marrakech met Konijn en groene kruiden. TAJINE MARREKCHI.

Proef zeker ook eens de COUS COUS royal: met meerdere vleessoorten en verse groenten.

Maar wie Marrakech zegt, moet zeker de TANJIA proeven: een urnvormige terracotta kookvat die gevuld wordt met vlees en groenten en die dan enkele uren gegaard wordt in een ondergrondse oven. Het vlees is zacht en smeuïg. DE delicatesse van Marrakech.

Verder kan ik iedereen aanraden om 's avonds op het Jemaa El Fna plein te eten en te genieten van de vele geroosterde specialiteiten, ECHT DOEN!

Je vindt er ook lekkere olijven, in allerlei marinades, soms ook zeer pittig.

Hele lekkere koekjes, verse wilde vijgen en cactusfruit op het plein te kopen en uit het vuistje te eten, vele verschillende fruitsappen, vers geperst en samengesteld volgens uw wens.

Kortom een culinaire belevenis...4 weergaven0 opmerkingen