Zoeken
  • nathalienathan50

SIRMIONE - parel van het Gardameer - Lombardije, Italië

Met onze huurwagen rijden we van Verona naar Sirmione. Het is aan te raden om vroeg aan te komen, zodoende kan je een parkeerplaats vinden voor je wagen ( of moto ) vlakbij het oude stadscentrum. Wij vonden een plaats ietsje verderop, op een parkeerterrein en met de stadsbus ben je er in geen tijd, 's Avonds zijn we gewoon te voet teruggegaan.

Sirmione, het historische centrum bevindt zich op een vijf kilometer lang schiereiland die enkel te bereiken is via de eeuwenoude ophaalbrug. Meteen zie je dan ook het 15 e eeuws en goed bewaarde kasteel " Rocca Scaligera ". Het kost absoluut niet veel om het kasteel te bezoeken en is een aanrader. Eenmaal voorbij het kasteel wandel je op een mooi pleintje waar je kan genieten van de typische Zuiderse,Italiaanse huisjes met elk hun mooi balkon, mooie luikjes en fleurige bloemen aan de gevels. Prachtig om te zien. Aan beide kanten zie je het Gardameer, aan de ene kant van het eiland heb je een kleine kei- en zandstrook waar hele grote zwanen vertoeven, even verder wandelend heb je de zandstrook met grote rotsbrokken waar mensen heerlijk verkoeling zoeken in het frisse water van het Gardameer. Ook mooi zicht heb je op de overkant en op de mooie yachten die op het Gardameer dobberen.

In het oude centrum van Sirmione heb je keuze ten over om een lunch te nemen, naar ieders budget. Maar ook zo veel keuze om een lekker Italiaans ijsje te eten in en aan de vele ijssalons. Zelf kocht ik een keukenschort met mijn naam geborduurd en met Italiaanse kant, telkens ik die aandoe, denk ik nog steeds aan het mooie Italië.

Sirmione, gekend voor zijn bronnen. Het zwavelhoudende water komt uit de bron van Font Bola, van zo' n 18 met onder de zeespiegel en wordt via buizen naar de thermale baden en thermale oorden gebracht. Dat brengt ons bij het boottochtje die wij meededen, vanuit het haventje kun je een tour maken in de gekleurde sloepjes en vaart men langs de kustlijn met zicht op de overblijfselen van een Romeinse Villa. In volle zee worden ook de oorsprong van de bronnen getoond, het water is daar heet, iets apart om te ervaren, en dan zo langs en in het kasteel neemt de tour een einde. zeker een aanrader.

Er is ook de villa van Maria Callas, zelf heb ik die niet bezocht.


9 weergaven0 opmerkingen