Zoeken
  • nathalienathan50

Venice Venetië Treviso Burano Murano

2017. Ik vlieg van Brussels Airport Charleroi naar Treviso. Na een korte vlucht komen we aan in het mooie Italië. Deze keer ben ik bevoorrecht want ik mag verblijven bij mijn Knokse

jeugdvriendin. Sylvie heeft haar grote liefde gevonden in Italië en is destijds naar Treviso verhuisd. Ze heeft er een goeie baan, haar man zijn eigen zaak en twee lieve studerende kinderen.

Sylvie heeft mij goeie info en de volgende morgen brengt zij ons naar het station waar ik de trein neem naar Venetië. In Italië is reizen met de trein niet duur, de trein is uiterst comfortabel. Na een veertigtal minuten kom je aan in Venetië, even stappen en je komt aan in deze mooie betoverende wereldstad.

Het is er erg druk want daar is ook het verzamelpunt van de bootjes; in de vorm van taxilijnboot, de hop on - hop off boot, de vaporetto boot... Maar alles is goed geregeld en elk kijkt voor zichzelf welke formule je het best ligt, wat je op deze dag wil doen.

Om het historisch centrum binnen te gaan moet je de eerste grote brug over en wandel je rustig door de kleine steegjes tot aan het San Marco plein. Vele mooie brugjes lopen over de kleine kanaaltjes, alles gebeurd op het water; de bevoorrading voor de hotels, de vuile was ophaling, een kleine taxi, ieder gezin heeft zijn eigen boot om zich te verplaatsen, dat is het mooie aan deze stad. ALLES gebeurd op het water.

Het San Marco plein met de San Marco basiliek is heel mooi en een fantastische belevenis om er zelf eens te staan, het paalt ook aan het grote kanaal " Canal Grande ", daar vindt je trouwens ook de gondels die je kunnen meenemen op een grote of kleine tour. De prijs afspreken doe je op voorhand, reken op 125,00 euro voor de grote tour, maar voor mij once in a life time, dat doe je maar een keer. En ja, natuurlijk passeer je aan de Brug der zuchten en aan het huis van Marco Polo. Zeker aan te bevelen!


Op het San Marco plein heb je vele terrasjes maar het is er zeer prijzig om iets te drinken, laat staan om te eten, 12,00 euro voor een frisdrank...

Ik verplaats mij met de Vaporetto boot want die vaart ook tot aan de drie kleine eilandjes.

Op zo'n veertig minuten varen kom je aan in Burano, gekend van zijn felgekleurde huisjes met op de kleine kanaaltjes, kleine bootje geschilderd in dezelfde kleur als de gevel van het

huisje. Je hebt er een gezellig centrum met terrasjes. Daar heb ik ook mijn late lunch genomen. Je hebt er mooie authentieke winkeltjes die kant verkopen. Je kan er ook terecht voor het mooi handgeblazen Venetiaans glas die je in alle kleuren en vormen vindt, ik kies ervoor om een mooie armband in bloedrood glas te kopen, echt prachtig. Mijn dochter laat zich verleiden om een mooi Venetiaans masker te kopen, een uniek stuk, een mooi aandenken. Burano : je kan er hele mooie instagram kiekjes nemen.

De volgende stop is het eiland Murano waar de fabriek staat waar het handgeblazen glas gemaakt wordt. In de zomer niet altijd toegankelijk, best even informeren vooraf.

Let wel goed opletten voor de laatste afvaarten van de eilandjes om terug te geraken in Venetië.

Denk eraan als je logeert in Venetië, is het soms ver lopen naar het hotel, je neemt niet zomaar even een taxi, tenzij een watertaxi. Wij zagen menig toeristen die het moeilijk hadden met een valies door de kleine hobbelige steegjes...

Twee dagen is zeker voldoende om Venetië te bezoeken, ook met de buureilandjes.

in mijn volgend verhaal: Verona - Sirmione aan het Garda meer - lido de Caorle - Treviso


34 weergaven0 opmerkingen