Zoeken
  • nathalienathan50

Wenen - Vienna - Wien - Oostenrijk - Autriche

We beginnen de dag met een bezoek aan de Spaanse rijschool. We genieten van de ochtendtraining in de majestueuze hofzaal, deel van Hofburg. De training duurt 4 maal dertig minuten, er wordt telkens gewisseld van ruiters en van paarden, er wordt geoefend om de spieren te versterken van de jonge paarden alsook om de hoge dressage oefeningen onder de knie te krijgen. Dit alles op klassieke muziek. De manege op zich is prachtig met de mooie luchters. Als paardenkenner ergerde ik mij wel wat aan de bezoekers die geen minuut stil zitten, die hun kleine kinderen meebrengen, kortom die enkel komen kijken naar de " mooie paardjes ". Je kan ook andere bezoeken regelen; bezoek aan de stallen, of de voorstelling voor 's avonds. Zelfs al heb je reeds geboekte tickets, doch moet je eerst in de lange rij aanschuiven om je ticket te verzilveren en dan zodoende helemaal terug een andere rij volgen om naar de ingang te gaan. Tijdig zijn is de boodschap.

tickets 16,00 euro kind 8,50 euro -- Een aanrader. --

Wij boeken een combi ticket met de keizerlijk juwelen uit de Weense schatkamer.

Om de hoek, niet zo duidelijk aangegeven.

Net aan de overkant heb je ook het Sissi Museum. Eigenlijk de winterappartementen.


Het is ondertussen middag en we krijgen stilaan honger, tijd om ons te begeven richting Sacher Hotel en Café. Wat een belevenis! Hier wordt je bediend met de puntjes op de i: klassevolle, uitermate vriendelijke bediening en het hoogwaardige porselein doet je wegdromen. Het interieur is zeer chique en de Sacher törte is uitmuntend, ik heb trouwens nog nooit zo'n lekkere thee gedronken ( de huisthee ). Daar krijg je even een keizerlijk gevoel. ( een drie sterren gevoel )

Dat moet je beslist doen! Een theetje kost er 5,90 euro -- de taart kost er 7,50 euro --

de Würstel ( knackworst ) kost er 9,90 euro -- ZEKER DE MOEITE OM TE DOEN


Op naar de volgende afspraak! Ondertussen is het bijna drie uur en begeven we ons naar de Staatsopera voor de rondleiding. Deze rondleiding is er om 13 uur en om 15 uur. Even aanschuiven, tickets kopen en je wordt er dan volgens je taal verdeeld in groepen.

Onze lieve gids leidt ons rond en geeft een grondige uiteenzetting van het vroeger en nu.

75 productiehuizen, elke dag een andere voorstelling, indrukwekkend om te horen. Ook het verhaal van de Nacht van de Opera; laatste week voor Carnaval doet je mond openstaan van verbazing ( 25000,00 euro voor een kleine loge -- 42,00 euro voor een coupe champagne).

Absoluut de moeite waard, een aanrader. -- 13,00 euro voor volwassene en een kind


We begeven ons naar Hofburg, naar het deel van het paleis waar de kroonjuwelen ten toon staan, een imposante collectie met een paar echte prachtstukken. Foto's zeggen meer dan woorden, het is echt indrukwekkend. Geniet even mee. Vooral van de kinderkribbe ( wieg ) van de Koning van Rome, de zoon van Napoleon Bonaparte.

-- er is een gratis vestiaire --


De dag is nog niet voorbij: we begeven ons nu in een ander deel van Hofburg, tegenover de ingang van de Spaanse Rijschool. Daar is het Sissi Museum.

Eigenlijk zijn dit de Keizerlijke winterappartementen van Maria Theresia van Oostenrijk en later ook van Franz Jozef en Elisabeth.

Het eerste deel ( alles over Sissi ) vond ik niet zo indrukwekkend en een beetje commercieel gebracht, de twee replica jurken op het einde van de tentoonstelling zijn dan wel weer indrukwekkend. Het tweede deel, het eigenlijke woongedeelte vond ik heel mooi om te zien, vooral ook de verwarmingstoestellen die in elke kamer staan zijn ingenieus bedacht. Je mag er geen foto's nemen, wel jammer eigenlijk, en waarom niet? Je kan op het einde in de shop dan wel enkele postkaarten kopen van het interieur met ondermeer de mooie gedekte Keizerlijke tafel op het einde van de tour, indrukwekkend.

-- tickets 1 kind, 1 volwassene 24,00 euro -- prijzig voor wat het is. En dat bedoel ik met commercieel... Sissi - Sissi - Sissi - Sissi...

-- de stad Wenen moet echt eens de postkaarten upgraden anno 2020 --

We sluiten onze dag af met een lekker dineetje in de Augustiner strasse 12 bij de Italiaan.

We eten er lekkere ravioli, Saute di Vongole, een lekker glaasje Prosecco.

Alle pasta vers gemaakt en de bediening is goed; Je kan er ook een glaasje drinken aan de de bar. Prijs, kwaliteit: een AANRADER.Lekker gegeten daar en ernaast is de mooie shop -- The world to go -- waar je mooie souvenirs kan kopen, je krijgt er ook een kortingsbon voor een tweede aankoop.

6 weergaven0 opmerkingen